Τζατζικάκι δροσερό.
Τυροκαυτερή με φέτα ΠΟΠ και μπούκοβο.
Συριανή συνταγή με κάπαρη.
Καπνιστή με πιπεριά Φλωρίνης πάνω σε βάση πεινιρλί.
Ανάμεικτα πράσινα φύλλα, με μπουκιές μαριναρισμένου κοτόπουλου, τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου ΠΟΠ,
σύκα ξερά, καβουρδισμένα αμύγδαλα, λουσμένη με σως σύκο-βαλσάμικο.
Λευκό και κόκκινο λάχανο, σέλερι, καρότο, ελαιόλαδο και σκόρδο.
Φέτα ΠΟΠ με παξιμαδάκια, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριές, ελιές και κάπαρη.
Ο γνωστός κι αγαπημένος.
Φρέσκιες τηγανιτές.
Με φρέσκο δυόσμο, συνοδεύονται με πατάτες φρέσκιες τηγανιτές και αρωματική σως γιαουρτιού.
Χειροποίητοι με φέτα, συνοδεύονται με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.
Μπουκιές σκληρό τυρί σαγανάκι με λεμόνι.
Παραδοσιακή κρητική πίτα με μέλι.
Φέτα ψητή στη σχάρα, με ντομάτα, πιπεριά και μπούκοβο.
Με σπανάκι, φέτα ΠΟΠ και μυρωδικά χόρτα, χειροποίητη από τη Φλώρα.
Χοιρινός λαιμός με πιπεριές, λεμονοθύμαρο, σκόρδο και γραβιέρα.
Παναρισμένες μπουκιές κοτόπουλο, σερβιρισμένο με πικάντικη σκορδάτη μαγιονέζα.
Ποικιλία μανιταριών σωτέ με σκορδόλαδο και θυμάρι.
Πατάτα φούρνου, γεμιστή με τυρί, κρέμα γάλακτος, σιναπόσπορο και σύγκλινο Μάνης.
Πικάντικο σαγανάκι με αυγά, παστουρμά, σουτζούκι, γραβιέρα και μπούκοβο πάνω σε πατάτες φρέσκιες τηγανιτές.
Χοιρινό λουκάνικο με κόκκινη πικάντικη σάλτσα, πιπεριές και φέτα ΠΟΠ στο πήλινο.
Παραδοσιακό χοιρινό λουκάνικο αρωματισμένο με μάραθο.
Μοσχαρίσιο τηγανιτό συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Μοσχαρίσια αμελέτητα τηγανιτά, με λεμόνι (όποτε τα βρίσκουμε).
Συνοδεύεται με ντομάτα και κρεμμύδι.
(Συνοδεύονται με πατάτες φρέσκιες τηγανιτές)
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σχάρας.
Μπιφτέκια σχάρας με 100% μοσχαρίσιο κιμά.
Μπιφτέκι προβατίνας 12,50€
Μπριζολάκια χοιρινά λαιμού Α/Ο.
Περίπου 700 γρ. Συνοδεύεται με πατάτες φρέσκιες τηγανιτές.
Περίπου 600 γρ. Συνοδεύεται με πατάτες φρέσκιες τηγανιτές.
Ολόκληρο κοτόπουλο Α/Ο στη σχάρα με σως μουστάρδα-λεμόνι.
Για 4 άτομα. Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, μπριζολάκια χοιρινά Α/Ο, μπιφτέκια μοσχαρίσια, λουκάνικο χωριάτικο, σουτζούκι, συνοδεύεται με πατάτες φρέσκιες τηγανιτές, πίτες, ντομάτα και κρεμμύδι.
Χειροποίητα γλυκά από την Φλώρα και τον σεφ μας.
Το σαλονικιό. Semifreddo βανίλιας, μπεζέδες, κομματάκια σοκολάτας, καραμελωμένα αμύγδαλα και λιωμένη σοκολάτα.
Αρωματικός μπακλαβάς, με σουρωμένο φύλλο κρούστας σε μπόλικο σιρόπι.
Κόλαση.
(Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τυχόν αλλεργίες…)
Οινοποιείο Ζαχαριά. Μοναδική αρχαία ποικιλία, από τις παλαιότερες του ελληνικού αμπελώνα. Έχει λαμπερό μέτριο λεμονοπράσινο χρώμα με γκρί ανταύγιες. Αρώματα εσπεριδοειδών, φρέσκων πυρηνόκαρπων και στο στόμα μέτρια οξύτητα και σώμα.
Παραγωγός Γεώργιος Λαφαζάνης. Sauvignon blanc, διαυγές χρώμα με έντονα αρώματα εξωτικών φρούτων αλλά και νύξεις από βούτυρο και βανίλια. Πλούσιο και γεμάτο στόμα με εξαιρετική ισορροπία και οξύτητα.
Οινοποιείο Χατζάκης, Σύρος. Λευκή Κουντούρα και Μονεμβασιά, ένα λευκοκίτρινο, δροσερό κρασί, με πρασινωπές ανταύγιες, αρώματα φρέσκων λευκόσαρκων φρούτων όπως μπανάνα, βερύκοκο, αχλάδι αλλά και νύξεις λεμονανθών, ξύσμα λεμονιού και ορυκτές νότες. Φρουτώδες στόμα και φρέσκο, με καλή οξύτητα, ευκολόπιοτο, ισορροπημένο και ζουμερό. Κάθε γουλιά σε ταξιδεύει στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων.
Παραγωγός Γεώργιος Λαφαζάνης. Μοσχάτο Σπίνας, λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα με διακριτικές φυσαλίδες, νότες λουλουδιών και τροπικών φρούτων, στόμα με δροσερό αφρισμό που συμπληρώνεται αρμονικά με την γλυκύτητα του ώριμου βερύκοκου, ροδάκινου και σταφυλιού που αναδύονται στη μύτη.
La tour Melas. Grenache, Syrah και Αγιωργήτικο. Διακρίνεται για το ανοιχτό ροζ-σομόν χρώμα, με αρώματα τριαντάφυλλου και φρούτων όπως πετροκέρασο, φράουλα και ροδάκινο. Γεύση με τραγανή οξύτητα, κρεμώδη υφή, και επίγευση μακριά κι ευχάριστη, με νότες εσπεριδοειδών.
(Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τυχόν αλλεργίες…)
Παραγωγός Γεώργιος Λαφαζάνης. Syrah, τα σταφύλια ψύχονται για 24 ώρες σε κρύο θάλαμο και μεταφέρονται στο πιεστήριο χωρίς εκχύλιση. Στη συνέχεια η οινοποίηση ξεδιπλώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ψύξης στους 18°C και μέρος του κρασιού ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης, ενώ το υπόλοιπο παραμένει με την οινολάσπη του να κερδίζει σε δομή και σώμα.
Οινοποιείο Χατζάκης, Σύρος. Μαύρο αηδάνι, γαστρονομικό και στιβαρό με μελωμένη μύτη σε ήπιο ανθικό φόντο. Ουσία και νοστιμιά, διακριτικές στυφάδες, ισορροπημένη οξύτητα, πλούτος και επίγευση από καλοκαιρινά κόκκινα φρούτα. Ξάφνου βρίσκεσαι στην απάνω μεριά με το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα!
La tour Melas. Grenache, Syrah και Αγιωργήτικο. Διακρίνεται για το ανοιχτό ροζ-σομόν χρώμα, με αρώματα τριαντάφυλλου και φρούτων όπως πετροκέρασο, φράουλα και ροδάκινο. Γεύση με τραγανή οξύτητα, κρεμώδη υφή, και επίγευση μακριά κι ευχάριστη, με νότες εσπεριδοειδών.
Παραγωγός Γεώργιος Λαφαζάνης. Αγιωργήτικο, αδιαπέραστο βαθύ ρουμπινί, με χαρακτηριστικό αρωματικό μπουκέτο που θυμίζει αποξηραμένα κόκκινα και μαύρα φρούτα, όπως κεράσι, δαμάσκηνο, γλυκά μπαχάρια με νύξεις ξηρών καρπών και νότες πιπεριού.
Κτήμα Σκούρας. Merlot, βαθύ πορφυρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγιες. Ξεδιπλώνονται αρώματα γλυκιάς βανίλιας με νύξεις βιολέτας και καπνού, αν και κυριαρχούν αρώματα βαθύ μαύρου φρούτου. Στόμα στρογγυλό και βελούδινο, γεμάτο ώριμες και μαλακές τανίνες.
Ροδίτης, ασύρτικο.
Αγιωργήτικο, Ροδίτης.
Αγιωργήτικο.
Αγιωργήτικο.
2 Δεκεμβρίου 2017, η πρώτη μέρα λειτουργίας για το Βεράνι μας.
Η αγάπη μου για την μαγειρική από μικρό κοριτσάκι και η χαρά που δίνει ένα καλομαγειρεμένο φαγητό στους ανθρώπους, ήταν η έμπνευση μου. Ανοίξαμε γεμάτοι όνειρα με το Μαρίνο, σε μια γειτονιά στον άγιο Νείλο, το δεύτερο σπίτι μας σ’ένα πανέμορφο κτήριο του 1905.
Οραματιστήκαμε ένα μέρος που θα τρώμε πολύ καλό φαγητό, θα πίνουμε δροσερό κρασί και θα διασκεδάζουμε όλοι μαζί με νότες μιας άλλης εποχής. Εσείς μας αγκαλιάσατε και η συγκίνηση μας, κυρίως όμως η ευθύνη μας, μεγάλη.
Κάθε χρόνος που πέρναγε προσπαθούσαμε να γίνουμε καλύτεροι, να σας ανταποδώσουμε όλη αυτή την αγάπη.
Στο μεταξύ τα παιδιά μας , η Σάντυ και ο Διονύσης, μεγάλωσαν.
Ανέλαβαν δυναμικά κι έτσι πήραμε την μεγάλη απόφαση και αφήσαμε την παλιά μας γειτονιά, ήρθαμε εδώ στην πανέμορφη Καστέλλα, σε μεγαλύτερο χώρο, όμως με την ίδια ζεστασιά όπως και στην Φαβιέρου. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο.
Καλή Όρεξη και καλή Διασκέδαση,
Φλώρα
Φλώρα